EFEKTOWNA BRANSOLETA Z KORALIKÓW PRECIOSA FARFALLE™

Koraliki PRECIOSA Farfalle™, o wydłużonym, eliptycznym kształcie, z otworem umieszczonym w środku koralika. Nawleczone jeden za drugim układają się na krzyż, blokują się, tworząc ciekawy, przestrzenny wzór. Produkowane są w dwóch rozmiarach 3,2 x 6,5 mm i 2 x 4 mm.

31840619044_ff303321ac_z-1

 

Projekt, zdjęcia i wykonanie bransolety PRECIOSA Traditional Czech Beads™.

1334_plaited_farfalle

 

Materiały potrzebne do wykonania bransolety:

 

PRECIOSA Farfalle™  3.2 x 6.5 mm;  25 gram

spoutane-farfalle-3-2-6-5x

PRECIOSA Farfalle™ 2 x 4 mm; 25 gram

spoutane-farfalle-brus

Drut pamięciowy , końcówka – łącznik w kształcie tuby , zapięcie przekładkowe, kółeczka, szczypce do cięcia drutu, szczypce płaskie, szczypce okrągłe.

spoutane-farfalle-material

 

Sposób wykonania:

 

Odciąć 9 pełnych kółek drutu pamięciowego, na jednym końcu zrobić oczko. wszystkie druty muszą być tej samej długości.

spoutane-farfalle-1spoutane-farfalle-2a

 

 

 

 

 

Nawlec na trzy druty koraliki  PRECIOSA Farfalle™  3.2 x 6.5 mm, zostawiając 1,5 cm wolnego drutu na wykonanie oczka. Na pozostałe 6 drutów  nawlec koraliki PRECIOSA Farfalle™ 2 x 4 mm. Wszystkie druty zakończyć oczkiem.

spoutane-farfalle-3spoutane-farfalle-5a

 

 

 

 

 

Ułożyć druty trójkami, w środku te z większych koralików.

spoutane-farfalle-6

Końce drutów włożyć do tuby, zacisnąć i zamknąć klapkę w końcówce.

spoutane-farfalle-7aspoutane-farfalle-8a

 

 

 

 

 

Druty trójkami zapleść, włożyć do drugiej końcówki i zamknąć.

spoutane-farfalle-10

Za pomocą kółeczek założyć zapięcie.

spoutane-farfalle-11b

Gotowe bransolety.

spoutane-farfalle-14

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
EFEKTOWNA BRANSOLETA Z KORALIKÓW PRECIOSA FARFALLE™

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s